Sat. Oct 23rd, 2021

Një qeveri pakicë ose teknike që do të përgatitej për zgjedhjet e ardhshme është zgjidhja më e mirë për krizën aktuale politike dhe zgjedhjet e parakohshme janë një opsion për të dalë nga kjo situatë, sipas Presidentit të Partisë Demokratike Fatmir Gjek.

Duke folur për ftesën e Kryeministrit për një bisedë, GJeka tha se kjo ndodhi përmes mesazheve, dhe ai e vlerësoi atë si joserioze.

“Thirrja ishte përmes mesazheve. Nuk është serioze të telefonosh në orën 11 për të shkuar në një takim në orën dy ”, tha Gjeka.

“Ata mund të vazhdojnë, kanë 41 deputetë, por kjo është vazhdimi i agonisë politike. Nuk punon. Zgjedhjet janë opsioni më realist dhe më i pastër për të dalë nga kriza. Por do të ishte më mirë sikur të ishte një qeveri pakicë ose teknike që do të përgatiste zgjedhjet ”, tha Gjeka, transmeton portali RTCG.

Ai kujtoi se pas zgjedhjeve të 30 gushtit të vitit të kaluar, ata kishin një qëndrim të qartë se ishte më mirë të mos fillonin fare aventurën e formimit të një qeverie.

“Doli se pas një viti, nuk funksionon. Nëse do të kishte funksionuar, nuk do të kishte rindërtim, “tha Gjeka.

Ai vëren se dallimet ideologjike midis përbërësve të qeverisë aktuale janë të mëdha, gjë që tregoi se qeveria nuk po funksionon.

“Ne kemi pasur konsultime ditët dhe javët e fundit me aktorët e huaj ndërkombëtarë, ambasadorët e Britanisë së Madhe, Shtetet e Bashkuara, ku kemi shprehur shqetësimet tona. “Që në fillim, ne e kishim të qartë se nuk mund të ishim në një grup politik në të cilin strukturat politike janë kundër NATO -s, kundër njohjes së Kosovës, të cilat mohojnë Srebrenicën,” tha Gjeka.