Sat. Oct 23rd, 2021

Ndër pesë vend më shkallën më të lartë të vdekshmërisë në botë është Mali i Zi dhe dy vende të tjera nga rajoni, sipas worldometers.

Sipas të dhënave të atij vendi, Bosnja dhe Hercegovina vërshuan në vendin e dytë me vdekshmërinë më të lartë, me 3,394 vdekje për milion banorë. Aktualisht, sipas, numri i miliona banderolave ​​të regjistruar në Veriore të Maqedonisë (3,300).

Pasohet nga Mali i Zi me 3,184 vdekje për miliona banorë.