Sat. Oct 23rd, 2021

Pasi fotot jopërfaqësuese të plehrave në Pristan u shfaqën në rrjetet sociale, ata reaguan nga Kompania e Shërbimeve.

“Në fotot e postuara në mediat sociale në lidhje me mbeturinat e mbledhura në restorantin Aragosta në Pristan, duke sulmuar Čistoća për të mos bërë punën si duhet, ne shpjegojmë se në këtë vend, si dhe në të gjithë shëtitoren, mbeturinat mblidhen dhe transportohen katër herë një ditë. “, deklaruan ata nga Kompania e Shërbimeve në faqen e tyre në FB.

Mbeturinat, siç shpjegojnë, pastrohen dhe merren nga punëtorët e pastrimit sipas orarit, në 3:30 (turni i tretë), në 7:30 dhe pas orës 10 të mëngjesit (turni i parë), dhe pasdite në 5 pasdite (e dyta ndërrim).

burim Kompania e shërbimeve

“Itshtë e qartë për ne se grumbullimi dhe asgjësimi i mbeturinave nuk është i mjaftueshëm, por kjo nuk është rezultat i neglizhencës së kompanisë sonë, por i një sistemi që fatkeqësisht nuk funksionon. Askund në botë nuk ka grumbullim të mbeturinave 24 orë në ditë, por duhet të respektohet orari i mbledhjes së mbeturinave nga qytetarët, i cili sigurohet nga urdhri komunal ”, deklaroi ndërmarrja komunale.

Ata deklaruan se duke respektuar orarin dhe rendin komunal, çështja e mbeturinave do të rregullohej dhe ata do të kishin një minimum të ruajtjes së pastërtisë në vendet publike.