Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publik dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri të koronavirusit përfunduan analizën dje dhe IJZCG paraqiti rezultatet për 1867 mostra për koronavirusin e ri.

U diagnostikuan gjithsej 24  raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2 nga komunat e mëposhtme:

KomunaI semure
Podgorica6
Budva4
Nikshiq2
Kotor2
Tivar2
Tivat2
Herceg Novi1
Cetinje1
Berane1
Ulqini1
Pljevlja1
Andrijevica1
Në total24

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar për 14.07.2021. ishte 1.29%.

Vlera e normës kumulative 14-ditore të incidencës në nivelin e Malit të Zi më 14.07.2021. viti ishte 47.32.

Asnjë vdekje në lidhje me infeksionin SARS-CoV-2 nuk u raportua gjatë IJZCG dje.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1621.

Deri në orën 15:00, raportohet shërimi në 20 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e sapo zbuluara, si dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktive COVID-19 në Mal të Zi është 327.

Që nga fillimi i ngjarjeve të epidemisë (Mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri corona në Malin e Zi është 100,567.

Rastet aktive nga bashkitë * janë paraqitur në tabelën vijuese, të rregulluar nga

në rend zbritës:

KomunaRastet aktive aktive
Podgorica123
Budva52
Herceg Novi27
Nikshiq26
Tivar22
Kotor18
Tivat12
Pljevlja11
Bijelo Polje10
Cetinje9
Andrijevica4
Berane3
Savnik3
Ulqini2
Zhabljak2
Danilovgrad1
Petnjica1
Tuzi1
Gusinje0
Kolashin0
Mojkovac0
Plav0
Pluzhine0
Rozaje0
Mali i Zi327