Sun. Nov 28th, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorët e tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus dje (e shtunë, 30 tetor 2021) përfunduan analizat dhe u dorëzuan rezultatet për 2752 mostra për koronavirusin e ri.

Në deklaratë shtohet se janë diagnostikuar gjithsej 529 raste të reja të infektimit me koronavirus.

Rastet e reja janë nga këto komuna: Podgorica 238, Nikshiq 111, Tivar 35, Budva 31, Danilovgrad 18, Tivat 17, Berane 11, Pljevlja 11, Herceg Novi 10, Bijelo Polje 9, Kotor 8, Ulqin 7, 4, Andrijevica 3, Kolashin 3, Tuzi 3, Shavnik 2, Rozhaje 1.

Përqindja e rasteve të reja pozitive në numrin total të testuar për 29.10.2021. ishte 19.22%.

Ditën e djeshme janë raportuar tre vdekje të lidhura me infektimin me koronavirus.

“Gjatë ditës së djeshme janë raportuar tre vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 nga këto komuna: Podgorica (1), Berane (1) dhe Nikshiq (1). Nga të vdekurit, më i riu ishte 60 vjeç dhe më i moshuari 71 vjeç, thuhet në deklaratë.

Shërimi u raportua në 429 pacientë deri në orën 15:00.

Rastet aktuale aktive sipas komunave janë paraqitur më poshtë:

Podgoricë 2008, Nikshiq 746, Tivar 302, Budva 192, Bijelo Polje 149, Herceg Novi 149, Tivat 135, Berane 131, Danilovgrad 126, Cetinje 95, Pljevlja 89, Kotor 84, Mojkovac 65, Ulqin 62, Kolashin 57, Pluzhine 55, Andrijevica 39, Tuzi 33, Shavnik 18, Zhabljak 13, Plav 8, Rozhaje 7, Gusinje 4, Petnjice 1.