Sun. Nov 28th, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorët e tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus përfunduan analizën dje (e premte, 29 tetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 2916 mostra për koronavirusin e ri. .

Janë diagnostikuar gjithsej 463 raste pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Shpërndarja e rasteve të reja pozitive të infeksionit sipas bashkive:

Podgoricë 190,Nikshiq 66, Budva 29, Tivar 23,Tivat 21, Danilovgrad 20, Bijelo Polje 16, Herceg Novi 15, Kotor 12, Cetinje 11, Berane 9, Mojkovac 9, Ulqin 9, Pluzhinë 8, Kolashin 7, Andrijevica 5, Tuzi 5, Pljevlja 4, Rozaje 2, Plav 1. Shavnik 1.

Gjatë ditës së djeshme, pesë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga këto komuna: Tivar (2), Herceg Novi (1), Tivat (1) dhe Podgorica (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 32 vjeç, ndërsa më i moshuari 92 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni Covid-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2100.

Deri në orën 15:00 u raportua shërim në 460 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive me Kovid-19 në Mal të Zi është 4,471.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infektimit me virusin e ri korona në Mal të Zi është 143,785.

Rastet aktuale aktive sipas komunave *

Podgoricë 1.955, Nikshiq 680, Tivar 285, Budva 187, Bijelo Polje 162, Herceg Novi 152, Tivat 133, Berane 130, Danilovgrad 129, Pljevlja 102, Cetinje 98, Kotor 85, Mojkovac 76, Ulqin 60, Kolashin 56, Pluzhine 51, Andrijevica 40, Tuzi 35, Shavnik 17, Zhabljak 15, Rozhaje 9, Plav 8, Gusinje 4
Petnjice 2.