Sun. Nov 28th, 2021

Gjatë ditës së djeshme, u analizuan 1,775 mostra për koronavirusin e ri dhe u diagnostikuan 278 raste të reja pozitive.

Rasteve e reja pozitive të infeksionit Covid-19jane nga komunat:

Podgoricë 141, Nikshiq 56, Budva 15, Pljevlja 13, Bijelo Polje 12, Herceg Novi 11, Tivar 10, Danilovgrad 4, Cetinje 3, Tivat 3, Kotor 2, Pluzhinë 2, Tuzi 2, Ulqin 2, Berane 1, Plava 1.

Gjatë ditës së djeshme, trembëdhjetë vdekje të lidhura me infeksionin Covid19 nga komunat e mëposhtme u raportuan në Institut: Podgorica (6), Pljevlja (3), Nikshiq (3) dhe Kolashin (1).

Midis të vdekurve, më i riu ishte 29 vjeç, dhe më i moshuari ishte 85 vjeç.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 294 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e sapo zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të Covid 19 në Malin e Zi është 4,811.

Rastet aktualisht aktive nga komunat *

Podgoricë 1,841, Nikshiq 644, Pljevlja 435, Tivar 236, Bijelo Polje 212. Herceg Novi 201, Berane 189, Budva 168, Tivat 138, Kotor 134, Danilovgrad 123, Cetinje 112, Kolashin 63, Tuzi 63, Ulqin 54, Mojkovac 51, Pluzhine 39, Andrijevica 30, Rozhaje 24, Zhabljak 21, Plav 19, Shavnik 12, Petnice 2, Gusinje 0.