Tue. Jan 25th, 2022

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorët e tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus përfunduan analizën dje (e hënë, 6 dhjetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 2126 mostra për koronavirusin e ri.

Janë diagnostikuar gjithsej 215 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive sipas komunave: Podgorica 89, Herceg Novi 19, Nikshiq 15, Tivat 13, Tivar 12, Kotor 9, Berane 7, Mojkovac 7, Budva 6, Cetinje 6, Bijelo Polje 5, Danilovgrad 5, Pljevlja 5, Andrijevica 3, Kolashin 3, Ulqin 3, Plav 2, Shavnik 2, Tuzi 2, Pluzhine 1, Rozhaje 1.

Përqindja e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të të testuarve për 06.12.2021. ishte 9.88%.

Gjatë takimit të djeshëm të IJZCG, u raportuan tre vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2, nga komunat e mëposhtme: Pljevlja (1), Bijelo Polje (1) dhe Tivar (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 64 vjeç dhe më i moshuari 82 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni COVID-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2,334.

Deri në orën 15:00 u raportua shërim në 262 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive me COVID-19 në Mal të Zi është 2023.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infektimit me virusin e ri korona në Mal të Zi është 158,838.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgorica 707, Nikshiq 179, Herceg Novi 161, Tivat 142, Bijelo Polje 107, Budva 104, Tivar 101, Kotor 86, Pljevlja 83, Berane 81, Danilovgrad 78, Cetinje 42, Mojkovac 40, Andrijevica 31, Kolashin 24, Zhabljak 13, Ulqin 10, Tuzi 9, Shavnik 8, Pluzhine 7, Petnjica 4, Plav 3, Rozhaje 3.