Sat. Oct 23rd, 2021

19 raste të reja të koronavirusit janë regjistruar në Malin e Zi dhe askush nuk ka vdekur si rezultat i infeksionit, njoftoi sot Instituti i Shëndetit Publik (ISHP).

Shtë deklaruar se laboratorët e ISHP-së dhe laboratorë të tjerë publik dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri të koronavirusit përfunduan analizën dje dhe ISHP dorëzoi rezultatet për 1,477 mostra për koronavirusin e ri.

Raste e reja vijnë nga komunat e mëposhtme: Podgorica 9, Budva 4, Shavnik 2, Nikshiq 1, Kotor 1, Bijelo Polje 1, Zhabljak 1.

Deklarata shtoi se shërimi në 23 pacientë u raportua nga 3 pasdite.

ISHP-ja tha se pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar më 10 korrik 2021. ishte 1.3%.

Ata gjithashtu thanë se vlera e normës kumulative 14-ditore të incidencës në nivelin e Malit të Zi më 10 korrik 2021. viti 45.71.

“Numri i përgjithshëm i vdekjeve në lidhje me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,620. Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas dhe numrin e të rikuperuarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktive aktive të COVID-19 në Mal të Zi është 321. Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020) numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri corona në Malin e Zi është 100,478, “thuhet në deklaratën e IJZ.