Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri koronavirus, përfunduan dje analizën e 3,486 mostrave për koronavirus dhe konfirmuan 363 raste të reja.

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar është 10.38 përqind.

Ata janë të infektuar rishtas nga komunat e mëposhtme:

Podgorica 123, Plevla 62, Nikshiq 33, Tivar 30, Budva 25, Bijelo Polje 15, Cetinje 15, Tivat 11, Herceg Novi 10, Berane 9, Ulqin 7, Kotor 5, Danilovgrad 4, Tuzi 4, Zhablak 3, Kolashin 2, Petnjica 2, Andrijevica 1, Mojkovac 1, Shavnik 1.

Gjatë ditës së djeshme, tre vdekje u raportuan nga këto komuna: Podgorica (1), Kotorri (1) dhe Nikshiq (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 56 vjeç dhe më i moshuari 59 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin Covid-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,895.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 555 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtazi si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të kovid-19 në Mal të Zi është 7,611.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike, numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit në Mal të Zi është 129,648.