Sat. Oct 23rd, 2021

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 414 pacientë.

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri koronavirus përfunduan analizën dje (e enjte, 7 tetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet e 2,810 mostrave .

Janë diagnostikuar gjithsej 391 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive sipas komunave: Podgorica 129, Pljevlja 55, Nikshiq 46, Berane 29, Tivar 25, Bijelo Polje 15, Kotor 15, Budva 13, Danilovgrad 11, Herceg Novi 11, Kolashin 7, Tivat 7, Cetinje 5, Plav 4, Pluzhine 4, Ulqin 4, Mojkovac 3, Rozaje 3, Zabljak 2, Andrijevica 1, Petnjica 1, Shavnik 1.

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar për 07.10.2021. ishte 13.67%.

Gjatë IJZCG-së së djeshme, tetë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga komunat e mëposhtme: Podgorica (4), Bijelo Polje (1), Ulqin (1), Tivar (1) dhe Tuzi (1). Mes të vdekurve, më i riu ishte 66 vjeç dhe më i moshuari 94 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1980.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 414 pacientë. Duke marrë parasysh të gjitha rastet e sapo zbuluara, si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të COVID-19 në Mal të Zi është 5,613.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgorica 2,083, Nikshiq 618, Pljevlja 562, Tivar 306, Berane 301, Bijelo Polje 240, Budva 216, Cetinje 198, Herceg Novi 195, Kotor 161, Danilovgrad 137, Tivat 124, Ulqin 121, Andrijevica 66, Kolashin 61, Rozhaje 52, Tuzi 49, Zhabljak 38, Mojkovac 33, Plav 17, Pluzhine 17, Savnik 10, Petnjica 8.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri korona në Mal të Zi është 134,602.