Sun. Nov 28th, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri koronavirus analizuan 2,524 mostra.

Janë diagnostikuar gjithsej 365 raste të reja pozitive.

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar ishte 14.46 përqind.

Ata janë të infektuar nga komunat e mëposhtme: Podgorica 129, Nikshiq 58, Tivar 23, Bijelo Polje 22, Berane 19, Herceg Novi 18, Pljevlja 17, Budva 15, Tivat 10, Kotor 9, Danilovgrad 8, Mojkovac 8, Kolashin 7, Ulqin 6, Tuzi 5, Cetinje 4, Pluzhine 3, Rozhaje 2, Andrijevica 1, Shavnik 1.

Janë raportuar tetë vdekje të lidhura me infeksionin covid nga komunat e mëposhtme: Podgorica (4), Berane (2), Pljevlja (1) dhe Nikshiq (1). Midis të vdekurve, më i riu ishte 57 vjeç, dhe më i moshuari ishte 85 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin Covid-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 2018.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 443 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të kovid-19 në Mal të Zi është 4,880.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri korona në Malin e Zi është 137,046.

Rastet aktive nga komunat * janë treguar në tabelën e mëposhtme:

Podgorica 1819, Nikshiq 641, Pljevlja 485, Tivar 255, Bijelo Polje 216, Berane 194, Herceg Novi 194, Budva 163, Cetinje 143, Kotor 135, Danilovgrad 125, Tivat 124, Ulqin 73, Tuzi 63, Kolashin 61, Mojkovac 46, Pluzhin 32. Andrijevica 30, Rozhaje 26, Zhabljak 24, Plav 17, Shavnik 12, Petnjic 2.