Sun. Nov 28th, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorët e tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus përfunduan analizën dje (e mërkurë, 24 nëntor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 2234 mostra për koronavirusin e ri. .

Janë diagnostikuar gjithsej 310 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Raste të reja pozitive sipas komunave: Podgorica 107, Tivat 30, Nikshiq 29, Herceg Novi 20, Kotor 17, Bijelo Polje 16, Budva 16, Tivar 15, Berane 12, Pljevlja 12, Cetinje 9, Danilovgrad 8, Mojkovac 6. Rozhaje 3, Kolashin 2, Ulqin 2, Andrijevica 1, Plavë 1, Zhabljak 1.

Përqindja e rasteve të reja pozitive në numrin total të të testuarve për 24.11.2021. ishte 13.74%.

Gjatë ditës së djeshme, shtatë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga këto komuna: Berane (2), Nikshiq (2), Plavë (1), Cetinje (1) dhe Pljevlja (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 66 vjeç, ndërsa më i moshuari 90 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni COVID-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2275.

Deri në orën 15:00 u raportua shërim në 303 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive me COVID-19 në Mal të Zi është 3,189.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgoricë 1,262, Nikshiq 386, Tivat 224, Herceg Novi 212, Tivar 152, Bijelo Polje 124, Danilovgrad, 114, Berane 110, Budva 109, Kotor 96, Ulqin 45, Zhabljak 21, Kolashin 19, Rozhaje 19, Pluzhine 18, Plavë 7, Shavnik 7, Tuzi 6, Gusinje 3, Petnjica 1.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infektimit me virusin e ri korona në Mal të Zi është 156,004.