Sun. Nov 28th, 2021

Gjatë ditës së djeshme janë analizuar 2489 mostra për koronavirusin e ri dhe janë diagnostikuar 329 raste të reja pozitive.

Shpërndarja e rasteve të reja pozitive të infektimit me koronavirus sipas komunave:

Podgoricë 128
Nikshiq 30
Berane 25
Herceg Novi 21
Tivar 18
Bijelo Polje 17
Kotor 17
Budva 11
Cetinje 10
Danilovgrad 10
Mojkovac 10
Pljevlja 7
Tivat 7
Ulqin 5
Kolashin 4
Zhabljak 3
Pluzhine 2
Shavnik 2
Andrijevica 1
Rozhaje 1
Gjatë ditës së djeshme në Institutin e Shëndetit Publik janë raportuar shtatë vdekje nga infeksioni COVID19 nga këto komuna: Podgoricë (4), Bijelo Polje (1), Tivar (1) dhe Pljevlja (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 62 vjeç dhe më i moshuari 86 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni Covid-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2268.

Deri në orën 15:00 u raportua shërim në 372 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive me Covid-19 në Mal të Zi është 3,189.

Rastet aktuale aktive sipas komunave *

Podgoricë 1.264
Nikshiq 421
Herceg Novi 220
Tivat 200
Tivar 149
Bijelo Polje 126
Danilovgrad 112
Berane 110
Budva 97
Kotor 88
Cetinje 85
Pljevlja 70
Ulqin 50
Mojkovac 49
Andrijevica 48
Zhabljak 22
Kolashin 17
Pluzhine 16
Rozhaje 16
Tuzi 11
Plav 7
Shavnik 7
Gusinje 3
Petnjice 1