Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri koronavirus përfunduan analizën dje (e mërkurë, 13 tetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet e 2,699 mostrave për koronavirusin.

Janë diagnostikuar gjithsej 359 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive sipas komunave: Podgorica 141, Nikshiq 56, Herceg Novi 20, Tivar 19, Bijelo Polje 19, Pljevlja 18, Cetinje 13, Danilovgrad 11, Berane 9, Budva 9, Kotor 9, Ulqin 7, Kolashin 6, Pluzhine 4, Plav 3, Rozhaje 3, Tivat 3, Tuzi 3, Andrijevica 2, Mojkovac 2, Shavnik 2.

Gjatë dites së djeshme, pesë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga komunat e mëposhtme: Podgorica (2), Kotor (1), Nikshiq (1) dhe Tivar (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 43 vjeç, dhe më i moshuari ishte 83 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 2010.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 476 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas, si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të COVID-19 në Mal të Zi është 4,966.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgorica 1,870, Nikshiq 620, Pljevlja 518, Tivar 251, Bijelo Polje 214, Berane 210, Herceg Novi 191, Budva 159, Cetinje 155, Kotor 137, Danilovgrad 131, Tivat 126, Ulqin 83, Tuzi 60, Kolashin 57, Mojkovac 39, Andrijevica 33, Pluzhine 29, Rozhaje 25, Zhabljak 24, Plav 19, Shavnik 11, Petnjica 4.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri korona në Malin e Zi është 136,681.