Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri koronavirus përfunduan analizën dje (e shtunë, 2 tetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 2,723 mostra për koronavirusin e ri.

Janë diagnostikuar gjithsej 336 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive sipas komunave: Podgorica 121, Pljevlja 47, Nikshiq 32, Tivar 25, Budva 14, Cetinje 13, Ulqin 12, Bijelo Polje 11, Herceg Novi 10, Berane 9, Danilovgrad 8, Tivat 8, Rozhaje 6, Kolashin 5, Kotor 5, Plav 3, Tuzi 3, Mojkovac 2, Andrijevica 1, Zhabljak 1.

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar për 02.10.2021. ishte 12.34%.

Gjatë dites të djeshëm, dy vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga komunat e mëposhtme: Rozhaje (1) dhe Berane (1). Mes të vdekurve, më i riu ishte 73 vjeç dhe më i moshuari 76 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1934.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 521 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të COVID-19 në Mal të Zi është 6,275.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgorica 2,267, Nikshiq 737, Pljevlja 530, Tivar 352, Berane 348, Budva 282, Bijelo Polje 266, Cetinje 219, Herceg Novi 203, Kotor 197, Danilovgrad 188, Ulqin 169, Tivat 122, Rozhaje 87, Andrijevica 68, Tuzi 64, Kolashin 50, Zhabljak 43, Mojkovac 30, Petnjica 15, Savnik 14, Pluzhine 12, Plav 11, Gusinje 1.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri korona në Malin e Zi është 132.696.