Sat. Oct 23rd, 2021

Rreth 800 banorë të ishullit spanjoll La Palma morën udhëzime sot për t’u evakuuar për shkak të lavës që vjen nga vullkani në shpërthim, njoftuan autoritetet lokale.

Shërbimi emergjent i Ishujve Kanarie, të cilit i përket La Palma, njoftoi përmes Twitter se kishte lëshuar një urdhër për evakuimin e qendrave të ndryshme në perëndim të ishullit sepse llava pritet të përparojë nga vullkani Cumbre Vieja.

Thuhet se urdhrat i referohen 700 deri në 800 persona.

Dje, rreth 3,000 banorë të La Palma u urdhëruan të qëndrojnë në shtëpitë e tyre kur llava shkatërroi një varrezë dhe kështu lëshoi ​​gaz potencialisht toksik. Ky udhëzim u shfuqizua sot.

Pothuajse 7,000 njerëz janë evakuuar tashmë për shkak të shpërthimit të vullkanit Kumbre Vieha, i cili po vazhdon që nga 19 shtatori, disa prej të cilëve humbën gjithçka nën lavën që shkatërroi pothuajse 600 hektarë dhe më shumë se 1.200 shtëpi, thanë autoritetet.

Ishulli La Palma me 85,000 banorë tani po kalon shpërthimin e tretë vullkanik në një shekull, pas shpërthimit të vullkanit San Juan në 1949 dhe Teneguia në 1971.