Sat. Oct 23rd, 2021

Më shumë se 1,300 zjarrfikës po luftojnë me një zjarr në malet e Kalifornisë Jugore, ku rreth 100 ferma dhe familje rurale janë në rrezik.

Zjarri përhapet në rreth 62 kilometra katrorë në zonën e planifikimit të Santa Injes në perëndim të Santa Barbara.

Autostrada kryesore e qarkut është e mbyllur.

Meteorologët kanë paralajmëruar se era e fortë e paralajmëruar mund të ndezë më tej zjarrin.

Zjarret në Kaliforni këtë vit dogjën 10,101 kilometra katrorë dhe shkatërruan më shumë se 3,600 shtëpi.