Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri koronavirus përfunduan analizën dje (e hënë, 20 shtator 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 4126 mostra për koronavirusin e ri Me

Janë diagnostikuar gjithsej 642 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Sipas komunave: Podgorica 216, Nikshiq 83, Pljevlja 57, Berane 33, Herceg Novi 30, Kotor 29, Bijelo Polje 28, Tivar 26, Budva 25, Danilovgrad 23, Ulqin 20, Cetinje 19, Tuzi 13, Tivat 9, Zhablak 9, Kolashin 7, Mojkovac 4, Plav 3, Petnjica 2, Pluzhine 2, Shavnik 2, Rozhaje 1, Gusinje 1.

Gjatë IJZCG-së së djeshme, nëntë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga komunat e mëposhtme: Podgorica (3), Cetinje (2), Plav (1), Rožaje (1), Andrijevica (1) dhe Nikšić (1) .. Ndër të vdekurit, më i riu ishte 36 vjeç dhe më i moshuari 79 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,868.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 605 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e sapo zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të COVID-19 në Mal të Zi është 8,144.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgorica 2,936, Nikshiq 912, Pljevlja 648, Bar 499, Berane 394, Budva 380, Bijelo Polje 325, Danilovgrad 280, Kotor 280, Herceg Novi 266, Ulqinj 247, Rozhaje 196, Cetinje 163, Tuzi 146, Tivat 139, Kolashin 114, Zhabljak 44, Andrijevica 42, Mojkovac 37, Petnjica 31, Pluzhine 21, Plav 19, Šavnik 16, Gusinje 9.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri korona në Malin e Zi është 127,326.