Tue. Jan 25th, 2022

Katër persona kanë vdekur në 24 orët e fundit në Mal të Zi si pasojë e Covid-19.

I vdekuri më i ri ishte 59 vjeç, ndërsa më i moshuari 83 vjeç.

Në të njëjtën periudhë janë regjistruar 180 raste të reja me koronavirus dhe janë analizuar 1891 mostra, njofton Instituti i Shëndetit Publik.

163 persona të tjerë u shëruan nga koronavirusi, përfshirë 2,340 raste të koronavirusit.

Shumica e rasteve të reja, 63, janë regjistruar në Podgoricë, Ata pasohen nga Nikshiq (20), Herceg Novi (16), Tivar dhe Budva (11), Kotorri dhe Tivat (9), Danilovgrad (8), Pljevlja dhe Ulqini (7), Berane (4), Bijelo Polje dhe Tuzi (3), Kolashin, Mojkovac dhe Rozhaje (2), ndërsa në Cetinje, Andrijevica dhe Shavnik është regjistruar nga një tjetër rast me koronë.

Deri më tani nga pasojat e Covid-it kanë vdekur 2023 persona dhe janë regjistruar gjithsej 159214 raste me koronavirus.

Rastet aktuale aktive sipas komunave:

Podgoricë – 683
Nikshiq – 174
Herceg Novi – 156
Tivat – 142
Tivar – 107
Budva – 104
Bijelo Polje – 95
Kotorri – 94
Danilovgrad – 93
Berane – 86
Pljevlja – 75
Mojkovac – 46
Cetinje – 40
Andrijevica – 36
Kolashin – 24
Ulqin – 20
Tuzi – 14
Zhablak – 13
Shavnik – 7
Rozhaje – 5
Petnjice – 4
Plave – 3
Pluzhine – 2