Sat. Oct 23rd, 2021

Sipas të dhënave zyrtare, sot janë regjistruar 25,033 raste të reja të infektimit me virusin korona.

Rusia po përballet me një rritje të mprehtë të infeksionit javët e fundit, me numrin ditor të infektuarve të sapo rritur nga rreth 9,000 në fillim të Qershorit në më shumë se 25,000 të Premten.

Për herë të parë që nga fillimi i pandemisë, numri ditor i vdekjeve nga virusi koronavirus tejkaloi 700 të martën. Numri i vdekjeve në ditë ka mbetur në atë nivel që nga ajo kohë, dhe sot janë regjistruar 749 vdekje.

Zyrtarët besojnë se arsyeja për këtë kërcim të infeksionit është “lloji delta” i ri i virusit. Ata po përpiqen të rrisin shkallën e vaksinimit, e cila është më e ulët se në shumë vende perëndimore.

Deri të mërkurën, rreth 27 milion rusë, ose vetëm 18.5 përqind e 146 milion popullsisë, kishin marrë të paktën një dozë të vaksinës, dhe 18.5 milion, ose 12.6 përqind, ishin vaksinuar plotësisht, me të dyja dozat e kërkuara.