Sat. Oct 23rd, 2021

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 489 pacientë.
Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnozën e koronavirusit bënë një analizë dje dhe paraqitën rezultatet e 3,030 mostrave.

Janë diagnostikuar gjithsej 408 raste të reja pozitive.

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të të testuarve është 13.23 përqind.

Rastet pozitive janë nga komunat e mëposhtme:

Podgoricë 127
Nikshiq 69
Pljevlja 46
Bijelo Polje 21
Tivar 19
Tivat 19
Berane 17
Budva 17
Herceg Novi 13
Kotor 12
Danilovgrad 10
Cetinje 9
Ulqin 6
Kolashin 5
Mojkovac 5
Pluzhine 4
Tuzi 3
Zhabljak 3
Rozhaje 2
Plav 1
Gjatë ditës së djeshme, tre vdekje u raportuan nga këto komuna: Podgorica (1), Tivari (1) dhe Bijelo Polje (1).

Ndër të vdekurit, më i riu ishte 84 vjeç dhe më i moshuari 89 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin Covid-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,983.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 489 pacientë.

Aktualisht janë 5,529 raste aktive.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike, gjithsej 135,010 raste të infeksionit janë regjistruar në Mal të Zi.

Rastet aktive nga komunat * janë treguar në tabelën e mëposhtme:

Podgoricë 2.044
Nikshiq 639
Pljevlja 573
Tivar 304
Berane 269
Bijelo Polje 234
Budva 211
Cetinje 195
Herceg Novi 191
Kotor 160
Danilovgrad 135
Tivat 125
Ulqin 113
Kolashin 65
Andrijevica 58
Tuzi 47
Zhabljak 39
Rozhaje 38
Mojkovac 37
Pluzhine 20
Plav 17
Shavnik 8
Petnjica 7