Sun. Nov 28th, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus kanë analizuar 1457 mostra dhe kanë konfirmuar 253 raste të reja me koronavirus.

Përqindja e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të të testuarve është 16,54 për qind.

Rastet e reja janë nga këto komuna: Podgorica 125, Nikshiq 34, Tivat 17, Herceg Novi 15, Tivar 14, Bijelo Polje 9, Cetinje 8, Pljevlja 8, Budva 5, Danilovgrad 5, Kotor 5, Berane 2, Tuzi 2, Pluzhine 1, Shavnik 1, Ulqin 1, Zhabljak 1.

Tetë vdekje janë raportuar në Institutin nga këto komuna: Podgorica (3), Andrijevica (2), Nikshiq (1), Plavë (1) dhe Tuzi (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 71 vjeç, ndërsa më i moshuari 82 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni Covid-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2253.

Deri në orën 15:00 u raportua shërim në 486 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të Covdi-19 në Mal të Zi është 3344.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infektimit me virusin e ri korona në Mal të Zi është 155,011.

Rastet aktuale aktive sipas komunave:

Podgorica e 1290
Nikshiq 532
Tivat 215
Herceg Novi 214
Tivar 159
Bijelo Polje 132
Cetinje 100
Kotor 100
Danilovgrad 99
Berane 96
Budva 96
Pljevlja 71
Ulqin 50
Andrijevica 47
Mojkovac 41
Zhabljak 21
Kolashin 19
Pluzhine 17
Rozhaje 16
Tuzi 13
Gusinje 5
Petnjice 4
Plava 4
Shavnik 3