Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri koronavirus përfunduan analizën dje (e diel, 10 tetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet e 1,561 mostrave për koronavirus.

Janë diagnostikuar gjithsej 235 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive sipas komunave: Podgorica 96, Nikshiq 29, Pljevlja 24, Tivar 14, Bijelo Polje 13, Cetinje 10, Herceg Novi 7, Tivat 7, Ulqin 7, Budva 5, Kotor 5, Tuzi 4, Berane 3, Danilovgrad 3, Mojkovac 3, Pluzhine 3, Shavnik 1, Zhabljak 1.

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar për 10.10.2021. ishte 15.05%.

Gjatë dites së djeshme, gjashtë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga komunat e mëposhtme: Podgorica (2), Pljevlja (2), Bijelo Polje (1) dhe Nikshiq (1). Në mesin e të vdekurve, më i riu ishte 67 vjeç dhe më i moshuari 81 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,992.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgorica 1,965, Nikshiq 631, Pljevlja 538, Tivar 289, Berane, 249, Bijelo Polje 231, Cetinje 188, Herceg Novi 186, Budva 185, Kotor 157, Danilovgrad 134, Tivat 129, Ulqin 99, Kolashin 62 , Andrijevica 57, Tuzi 56, Mojkovac 39, Rozhaje 38, Zhabljak 37, Pluzhine 24, Plav 18, Shavnik 9, Petnjica 5.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 343 pacientë.