Tue. Jan 25th, 2022

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri koronavirus përfunduan analizën dje (e martë, 12 tetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 2,547 mostra për koronavirusin e ri , u njoftua.është nga IJZCG.

Deklarata shtoi se u diagnostikuan gjithsej 341 raste të reja të infeksionit koronavirus.

Pozitivë të rinj sipas komunave: Podgorica 136, Nikshiq 45, Pljevlja 28, Danilovgrad 18, Berane 14, Budva 14, Tivar 13, Bijelo Polje 13, Kotor 13, Herceg Novi 11, Tivat 9, Cetinje 7, Ulqin 6, Kolashin 5, Mojkovac 3, Tuzi 3, Andrijevica 1, Pluzhine 1, Shavnik 1.

“Dje, pesë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 nga komunat e mëposhtme u raportuan në IJZCG: Podgorica (1), Pljevlja (1), Nikshiq (1), Cetinje (1) dhe Andrijevica (1). Më i riu në mesin e te ndjerit ishte 50 vjeç dhe më i moshuari 84 vjeç, “thuhej në deklaratë.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 2,005.

IJZCG tha se shërimi ishte raportuar në 497 pacientë deri në orën 3 pasdite.

“Duke marrë parasysh të gjitha rastet e sapo zbuluara, si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të COVID-19 në Malin e Zi është 5,088. Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të reja infeksioni i koronavirusit në Mal të Zi është 136,322, “.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave janë paraqitur më poshtë, në rend zbritës:

Podgoricë 1,902

Nikshiq 631

Pljevlja 551

Tivar 251

Bijelo Polje 219

Berane 207

Herceg Novi 185

Budva 179

Cetinje 167

Kotorri 139

Danilovgrad 130

Tivat 126

Ulqin 82

Tuzi 65

Kolashin 62

Mojkovac 39

Andrijevica 36

Zhabljak 35

Pluzhina 26

Rozhaje 26

Plave 16

Shavnik 10

Petnjice 4

Gusinje 0