Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri koronavirus përfunduan analizën dje (e hënë, 11 tetor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet e 2,897 mostrave për koronavirusin e ri.

Janë diagnostikuar gjithsej 448 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive sipas komunave: Podgorica 145, Nikshiq 53, Pljevlja 43, Herceg Novi 22, Bijelo Polje 21, Tivar 20, Berane 18, Kotor 18, Danilovgrad 17, Budva 16, Tuzi 13, Cetinje 10, Tivat 10, Rozhaje 8, Andrijevica 7, Mojkovac 7, Ulqin 7, Kolashin 6, Pluzhine 4, Plav 2, Petnjica 1.

Pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar për 11.10.2021. ishte 15.46%.

Gjatë dites së djeshme, 8 vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga komunat e mëposhtme: Podgorica (2), Pljevlja (2), Nikshiq (2), Ulqin (1) dhe Pluzhine (1). Mes të vdekurve, më i riu ishte 19 vjeç dhe më i moshuari 78 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 2,000.

Deri në orën 15:00, shërimi u raportua në 517 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të COVID-19 në Mal të Zi është 5,249.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgorica 1,924, Nikshiq 636, Pljevlja 570, Tivar 271, Berane 247, Bijelo Polje 222, Herceg Novi 190, Cetinje 182, Budva 176, Kotor 143, Tivat 130, Danilovgrad 128, Ulqin 88, Tuzi 64, Kolashin 60, Andrijevica 42, Mojkovac 42, Rozhaje 39, Zhabljak 36, Pluzhine 25, Plav 19, Shavnik 9, Petnjica 6.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit me virusin e ri korona në Malin e Zi është 135.981.