Sat. Oct 23rd, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorë të tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnozën e infeksionit të ri koronavirus dje (e Premte, 24 Shtator 2021) përfunduan analizën dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 4,155 mostra për koronavirusin e ri.

Deklarata shtoi se u diagnostikuan gjithsej 489 raste të reja të infeksionit.

Rastet e reja jane nga komunat e mëposhtme:

Podgoricë 163, Berane 49, Nikshiq 49, Pljevlja 35, Bijelo Polje 26, Budva 22, Tivar 21, Tivat 18, Herceg Novi 17, Rozaje 16, Ulqin 14, Kotor 13, Cetinje 12, Danilovgrad 12, Andrijevica 8, Tuzi 5, Shavnik 2, Zhabljak 2, Kolashin 1, Mojkovac 1, Petnjice 1, Plave 1, Pluzhine 1.

IJZCG tha se pjesa e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të testuar më 24.09.2021 arriti në 11.7%.

“Tetë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga komunat e mëposhtme: Podgorica (4), Tivar (2), Budva (1) dhe Berane (1). Ndër të vdekurit, më i riu kishte 56 vjeç dhe më i moshuari është 82 vjeç, “thuhej në deklaratë.

Thuhet se numri i përgjithshëm i vdekjeve të lidhura me infeksionin COVID-19 në Malin e Zi që nga fillimi i pandemisë është 1,892.

Deklarata thotë se shërimi në 627 pacientë u raportua deri në orën 3 pasdite.

“Duke marrë parasysh të gjitha rastet e zbuluara rishtas, si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive të COVID-19 në Malin e Zi është 7,806. Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të reja Corona virusi në Mal të Zi është 129,285. ”, thanë ata nga IJZCG.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave janë treguar më poshtë:

Podgoricë 2,772, Nikshiq 919, Pljevlja 607, Tivar 451, Berane 407, Budva 354, Bijelo Polje 315, Kotor 282, Danilovgrad 278, Herceg Novi 252, Ulqin 214, Cetinje 189, Rozhaje 182, Tivat 141, Tuzi 123, Kolashin 91, Andrijevica 57, Zhablak 48, Mojkovac 36, Petnjice 23, Shavnik 21, Pluzhine 20, Plav 18, Gusinje 6.