Sun. Nov 28th, 2021

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorët e tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus përfunduan analizën dje (e hënë, 22 nëntor 2021) dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 2552 mostra për koronavirusin e ri. .

Janë diagnostikuar gjithsej 354 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive sipas komunave: Podgorica 146, Nikshiq 24, Tivar 22, Budva 22, Herceg Novi 20, Danilovgrad 18, Bijelo Polje 15, Pljevlja 15, Tivat 11, Berane 9, Cetinje 8, Kotor 7, Andrijevica 6, Kolashin 4, Plav 4, Zhabljak 4, Shavnik 3, Tuzi 3, Ulqin 3, Pluzhine 2, Rozhaje 2.

Përqindja e rasteve të reja pozitive në numrin total të testuar për 22.11.2021. ishte 13.87%.

Gjatë dites së djeshme, tetë vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2 u raportuan nga këto komuna: Podgorica (2), Nikshiq (1), Berane (1), Bijelo Polje (1), Rozhaje (1), Tivar (1). ) dhe Pljevlja (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 62 vjeç, ndërsa më i madhi 90 vjeç.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni COVID-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2261.

Deri në orën 15:00 u raportua shërim në 451 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive me COVID-19 në Mal të Zi është 3239.

Rastet aktualisht aktive sipas komunave: Podgoricë 1,286, Nikshiq 470, Herceg Novi 212, Tivat 211, Tivar 160, Bijelo Polje 120, Danilovgrad 106, Budva 102, Cetinje 93, Berane 92, Uljevljav, Kotor 89, Pljevlja 66,Ulcinj 48, Andrijevica 47, Mojkovac 41, Zhabljak 20, Kolashin 16, Pluzhine 15, Rozhaje 15, Tuzi 12, Plav 8, Shavnik 5, Gusinje 3, Petnjica 2.

Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infektimit me virusin e ri korona në Mal të Zi është 155,365.