Sat. Oct 23rd, 2021

Që nga fillimi i vitit shkollor, 1.110 studentë dhe 253 mësues dhe profesorë janë infektuar me koronavirus në Mal të Zi.

Kjo është për 479 studentë dhe 63 mësues të sëmurë më shumë se në pjesën e mëparshme, raporton agjencia Mina.

Faqja e internetit COVID-19 dhe Education raportoi se 539 nxënës ishin infektuar në shkollat ​​fillore, 492 në shkollat ​​e mesme dhe 79 fëmijë në institucionet parashkollore.

Numri më i madh i mësuesve të infektuar u regjistrua në shkollat ​​fillore, ku u regjistruan 118 mësues të infektuar, në parashkollorët 74 dhe në shkollat ​​e mesme 61.

Faqja ofron rishikime javore që tregojnë numrin e përgjithshëm të institucioneve, mësuesve dhe fëmijëve, numrin e mësuesve të sapo infektuar dhe fëmijët, në total pacientë dhe numri i mësuesve dhe fëmijëve në izolim.

Javën e kaluar, 691 raste të reja të infeksionit u regjistruan midis studentëve dhe 137 mes mësuesve.

Javën e kaluar, 340 nxënës dhe 68 mësues u infektuan në shkollat ​​fillore, 308 nxënës dhe 32 mësues në shkollat ​​e mesme, dhe 43 raste të reja në mesin e nxënësve dhe 37 në mesin e mësuesve u regjistruan në institucionet parashkollore.

Janë 2,883 nxënës dhe 312 mësues në izolim, nga të cilët 1,624 nxënës dhe 145 mësues të shkollave fillore.

Janë 677 studentë dhe 71 profesorë nga shkollat ​​e mesme në izolim, dhe 582 studentë dhe 96 mësues nga institucionet parashkollore.