Sat. Oct 23rd, 2021

Nga 9 tetori, certifikata kombëtare e kovid do të jetë e nevojshme për të hyrë në tregje mega dhe hiper. Gjithashtu, dasma dhe festime të tjera mund të marrin pjesë deri në 50 persona, dhe kërkohen certifikata për të hyrë në qendrat e biznesit … Këto janë vetëm disa nga masat e shpallura sot në konferencën e rregullt të Ministrisë së Shëndetësisë, Qendrës Klinike të Malit të Zi dhe Institutit të Shëndetit Publik.

Drejtori i IJZCG, Dr. Igor Galiq, drejtori i KCCG, Dr. Ljiljana Raduloviq, dhe drejtori i Qendrës Shëndetësore Podgorica, Dr. Danilo Jokiq, folën në konferencë.

Këto janë masa të reja të vlefshme nga 25 shtatori deri më 8 tetor.

Certifikata kombëtare dixhitale COVID lëshohet menjëherë pas dozës së dytë të vaksinës dhe është e vlefshme që nga ai moment e tutje – (Ju nuk duhet të prisni 14 ditë nga vaksinimi i plotë)

Përveç hyrjes në qendrat tregtare dhe në brendësi të objekteve hotelierike, certifikata Kombëtare dixhitale COVID është një kusht për të hyrë:

Qendrat e biznesit;
ndërtesa biznesi brenda të cilave operojnë më shumë se tre subjekte ekonomike;
objekte të angazhuara në tregtinë e mallrave jo ushqimore, dhe sipërfaqja e të cilave tejkalon më shumë se 1.000 metra katrorë.
Pronarët, përdoruesit dhe menaxherët e këtyre objekteve janë të detyruar të kontrollojnë dhe të emërojnë një person përgjegjës për pajtueshmërinë me këtë masë.

Numri i njerëzve të pranishëm në dasma dhe festime të tjera private të organizuara në ambientet e hotelierisë, me posedim të certifikatës Kombëtare Digital COVID, është i kufizuar në 50 – dhe në rast se ceremonia mbahet në tarracë ose në kopsht, ose brenda hotelieri. objekteve.
Lejohet të performoni muzikë live brenda ambienteve të hotelierisë me detyrimin që të gjithë punonjësit, muzikantët dhe mysafirët të kenë një Certifikatë Kombëtare Digjitale.
Ju kujtojmë se certifikata Kombëtare dixhitale e COVID është e vlefshme vetëm nëse personi plotëson një nga kushtet e përcaktuara:

Se personi është vaksinuar plotësisht, pavarësisht sa ditë kanë kaluar nga rivaksinimi;
Që personi posedon një test negativ PCR për COVID-19 që nuk është më i vjetër se 72 orë ose një test pozitiv PCR që është më i vjetër se 14 dhe jo më i vjetër se 180 ditë;
Se personi posedon një test negativ të shpejtë të antigjenit që nuk është më i vjetër se 48 orë.
Nga 9 tetori, konfirmimi i gjendjes si për mega ashtu edhe për supermarketet

Kjo është një mundësi për të njoftuar se në 14 ditë, pra nga 9 tetori, certifikata Kombëtare Digital COVID do të jetë e nevojshme për hyrjen në objektet që shesin ushqime dhe produkte ushqimore, të cilat kanë një sipërfaqe prej një mijë e më shumë metra katrorë.