Sun. Nov 28th, 2021

Maqedonia e Veriut, Kosova dhe Bullgaria janë sot në zi kombëtare pas v dekjes së 46 (është raportuar 45 më herët) shqiptarëve të Maqedonisë, në aksίdentrin tragjίk ditën e djeshme. Ajo që e bën edhe më tragjίke ngjarjen është se në mesin e vίktimave ka pasur edhe fëmijë. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, në mbështetje të legjίslacίonit në fuqi, ditën e djeshme, mori vendim që e mërkura, 24 nëntor 2021, të shpallet ditë zίe shtetërore në shenjë solίdarizimi me vίktίmat që humbën j etën tragjίkisht.

Ndërkohë, Maqedonia e Veriut ka shpallur tri ditë zίe.

Mirëpo, ndryshe ka ndodhur në Shqipëri. Shteti ynë nuk është sot në një zί kombëtare, edhe pse vίktimat ishin shqiptarë të Maqedonisë. Ky vendim, i pamarrë, nga organet kompetente, ka n gjallur shumë z emërim tek qytetarët në Shqipëri, të cilët, siç bëjnë gjithmonë, kanë sh përthyer me komente në rrjetet sociale.