Sat. Oct 23rd, 2021

Lazanski i tha Prva Televizija se për shkak të këtij vendimi të Podgoricës, Serbia duhej të linte mënjanë “20 herë” më shumë para në mënyrë që të dorëzonte armët e dhuruara me aeroplan.

“Dy herë i kërkova kolegut tim, ambasadorit malazes në Moskë, Scepanoviç, të thërriste Podgoricën dhe armët të shkonin me anije. Përgjigja e ministrit të mbrojtjes malazeze ishte se ne duhet të paguanim për transportin ajror, i cili na kushtoi shumë”, serbi tha ambasadori.

Ai shtoi se armët u dorëzuan ende në Serbi me lejen e disa vendeve të NATO-s përmes të cilave fluturuan aeroplanë nga Rusia.

“Rezulton se Mali i Zi është më shumë anëtar i NATO-s sesa disa vende të tjera,” deklaroi ambasadori.