Tue. Jan 25th, 2022

Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi (IJZCG), laboratorët e tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus dje (e hënë, 27 dhjetor 2021) përfunduan analizat dhe IJZCG dorëzoi rezultatet për 4332 mostra për koronavirusin e ri.

Janë diagnostikuar gjithsej 1,120 raste të reja pozitive të infeksionit SARS-CoV-2.

Rastet e reja pozitive nga komunat:

Podgoricë 525
Kotor 113
Tivar 86
Cetinje 64
Tivat 54
Budva 51
Nikshiq 49
Danilovgrad 36
Herceg Novi 30
Pljevlja 23
Ulqin 19
Kolashin 16
Berane 14
Bijelo Polje 14
Mojkovac 12
Andrijevica 5
Tuzi 4
Shavnik 3
Petnjice 1
Plav 1

Gjatë ditës së djeshme, janë raportuar tre vdekje të lidhura me infeksionin SARS-CoV-2, nga komunat: Podgoricë (1), Budva (1) dhe Tivar (1). Ndër të vdekurit, më i riu ishte 55 vjeç dhe më i moshuari 86.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni COVID-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2,398.

Deri në orën 15:00 u raportua shërim në 172 pacientë.

Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive me COVID-19 në Mal të Zi është 4255.

Rastet aktuale aktive sipas komunave:

Podgoricë 1.977
Kotor 368
Cetinje 251
Nikshiq 244
Tivat 237
Tivar 228
Budva 193
Herceg Novi 147
Berane 114
Danilovgrad 114
Bijelo Polje 99
Pljevlja 90
Ulqin 56
Kolashin 33
Mojkovac 29
Tuzi 27
Andrijevica 16
Rozhaje 10
Shavnik 9
Plav 4
Pluzhine 3
Zhabljak 3
Petnjice 2
Gusinje 1
Që nga fillimi i ngjarjeve epidemike (mars 2020), numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infektimit me virusin e ri korona në Mal të Zi është 165,074.