Sun. Nov 28th, 2021
Kur ZOTI i Gjithsis i thot dickaje Bëhu dhe ajo Bëhet/Pamje të frikshme gjat një tsunami në japoni

Paralajmërimi i cunamit i lëshuar nga Agjencia Meteorologjike Japoneze ishte më e ashpra në vlerësimin e tij të rrezikut; u vlerësua si cunami i madh me një lartësi prej të paktën 3 m.

Tërmeti ndodhi më 11 mars 2011 në orën 14:46 JST, rreth 70 km nga pika më e afërt në bregdetin e Japonisë, dhe një vlerësim fillestar tregoi se cunami u deshën 10 deri në 30 minuta për të arritur zonat e para të prekura, dhe pastaj më tej në veri dhe jug në varësi të gjeografisë së bregdetit. Në orën 15:55 JST, pak më shumë se një orë pas tërmetit, një cunami përmbyti Aeroportin Sendai, i cili ndodhet në brigjet e Prefekturës Miyagi. Valët e tij lanë makina dhe aeroplanë, përmbytën dhe shkatërruan ndërtesa.