Sat. Oct 23rd, 2021

Eshtë paqësore në veri të Kosovës dhe gjatë natës nuk ka pasur veprime policore apo tubime të qytetarëve, raportoi Radio Televizioni i Serbisë (RTS).

Barrikadat që u vendosën dje në pjesën veriore të Mitrovicës dhe pranë vendit Rudare pranë Zveçanit u hoqën dhe trafiku u normalizua.

Ende ka gjurmë konflikti në rrugët e Mitrovicës Kosovare, fishekë me gaz lotsjellës dhe bomba goditëse, gëzhoja plumbash të lëshuar, dhe policia hoqi disa vetura të djegura mbrëmë.

Disa serbë u plagosën në përleshje, më së shumti Srecko Sofronijevic, 36 vjeç, i cili është në gjendje të qëndrueshme pas operacionit.

Konflikti shpërtheu pasi doganierët, të shoqëruar nga policia, hynë në disa objekte tregtare, pastaj u mblodhën qytetarë të kombësisë serbe, dhe më pas mbërritën njësitë speciale të Rosso.

Policia e Kosovës raportoi se tetë anëtarë të saj u plagosën, si dhe se u dëmtuan disa automjete.

Policia tha se tetë persona ishin arrestuar dhe se ishte lëshuar një urdhër për një duzinë njerëzish, përfshirë dy serbë.