Sat. Oct 23rd, 2021

Nga 1 maji deri më 20 shtator, 373 pacientë me covid vdiqën. 320 prej tyre, ose 86 përqind, ishin të pavaksinuar, njoftoi Instituti i Shëndetit Publik.

“Gjatë 19 shtatorit, u raportuan dhjetë vdekje. Midis tyre, nëntë ishin të pavaksinuar. Sot, nëntë vdekje u raportuan. Tetë prej tyre nuk ishin të vaksinuar. Midis tyre është një person 36-vjeçar,” thuhej në deklaratë.

Ata u bënë thirrje qytetarëve që të kenë imunizim.

“Sepse, për fat të keq, ne jemi dëshmitarë të pasojave vdekjeprurëse ndaj të cilave ekspozohen shumica e njerëzve të pavaksinuar. Në 90 përqind të rasteve, pacientët e pavaksinuar shtrohen në spital. Ne kujtojmë se asnjë vaksinë nuk mbron 100 përqind, por në javët pas rivaksinimit, një përqindje e madhe e imuniteti piqet. nga shtrimi në spital dhe vdekjet, “tha deklarata.

Ata shtojnë se shteti ka siguruar një numër të mjaftueshëm vaksinash dhe se një nga proceset më efektive të imunizimit, i cili praktikisht mund të bëhet në shtëpi, zyrë ose në një pikë vaksinimi në çdo qytet, “nuk ka asnjë arsye racionale pse duhet të hezitoni “

“Faleminderit çdo qytetari tjetër të rritur që është imunizuar deri më tani. Këta janë hapa drejt ruajtjes, jo vetëm të shëndetit personal dhe familjar, por të shëndetit publik,” thuhet në deklaratë.