Sat. Oct 23rd, 2021

Viktima më e re e koronavirusit në Mal të Zi ishte 19 vjeç. Pacienti ndërroi jetë në orët e para të mëngjesit të 12 tetorit në Qendrën Klinike të Malit të Zi, u njoftua nga ky institucion.

“Pacienti ka qenë pozitiv me koronavirus që nga 29 gushti dhe u shtrua në spitalin Nikshiq më 3 shtator. Vetëm një ditë më vonë, pacienti u transportua në Qendrën Klinike të Malit të Zi, ku menjëherë mori antitrupa monoklonalë të përdorur në trajtimin e hershëm të Infeksioni COVID. “Pas disa ditësh, pacienti ishte më i qëndrueshëm dhe në ventilim jo-invaziv, nga i cili u hoq më 17 shtator, dhe ai kaloi 25 ditët e ardhshme në një maskë oksigjeni,” tha KCCG në një deklaratë.

Ata shtojnë se gjatë trajtimit, pacienti kishte një arrest kardiak, pas së cilës, për një kohë të shkurtër, funksioni kardiak u rivendos, por menjëherë pas kësaj, ndodhi një tjetër arrest kardiak, pas së cilës përgjigja ndaj terapisë u ndal.

“Ky pacient ishte i pavaksinuar, kjo është arsyeja pse ne përsëri i kërkojmë të gjithë qytetarëve të forcojnë imunitetin e tyre me vaksinim. Ne kemi paralajmëruar shumë herë më parë se rinia nuk është një mbrojtje kundër koronavirusit Delta sepse, përveç traktit respirator, shkakton dëme fatale për enët e gjakut dhe zemrën, “përfundoi ai. në deklaratën e KCCG.