Sat. Oct 23rd, 2021

Zëvendëskryeministri Dritan Abazovic po shkon për një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) javën e ardhshme, ka mësuar “Vijesti”.

Abazovic do të ketë një sërë takimesh dypalëshe në Uashington me zyrtarë të lartë të administratës së re amerikane.

Zëvendëskryeministri pritet të takohet me të dërguarin e ri të Departamentit të Shtetit për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, në fillim të javës.

Delegacioni malazez do të përfshijë gjithashtu ministrin e jashtëm Gjorgje Raduloviç.

Ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale, Milojko Spajic, po planifikon gjithashtu një vizitë zyrtare në SHBA javën e ardhshme.

Zyra e Zëvendëskryeministrit konfirmoi se Abazovic po shkonte në Shtetet e Bashkuara, por ata nuk mund të jepnin më shumë detaje.

Kjo është vizita e parë e delegacionit shtetëror malazez në Uashingtonin zyrtar që nga ndryshimi i qeverisë më 30 gusht të vitit të kaluar.