Sun. Nov 28th, 2021

Zëvendëskryeministri Dritan Abazovic tha se nuk do të thoshte kur vizitoi burgun e Spukkës për shkak të hetimeve, por tha se kishte biseduar me atë person për vrasjen e Dusko Jovanoviçit dhe se kishte njoftuar prokurorinë, gjykatën, Byronë për Koordinimin Operacional të Shërbimeve të Sigurisë dhe Komisionit.të ndjekë hetimin e sulmit ndaj gazetarëve dhe pronës së medias dhe familjes së redaktorit të vrarë të “Dana”.

“Kushdo që është i interesuar të parandalojë rastin e vrasjes së Dushko Jovanoviç do të duhet t’i përgjigjet publikut. Indicshtë indikative që struktura të caktuara politike janë bashkuar dhe ofrojnë mbrojtje nga strukturat kriminale për përgjegjësit e rastit,” tha Abazovic në një deklaratë për ” Vijesti “.

Më herët sot, Abazovic tha se vizitoi një banor të Administratës për Ekzekutimin e Sanksioneve Penale (UIKS) pasi mori një letër nga ai “krimineli për një çështje të rëndësishme”.

“Kam marrë një letër. E informova prokurorin, mora leje nga Gjykata e Lartë dhe e vizitova,” tha ai.

Ai tha atëherë se ky ishte një rast shumë i rëndësishëm dhe se nuk do të thoshte kur ta vizitonte, dhe se ata që këmbëngulën për këtë e penguan rastin.

Ai gjithashtu njoftoi se, nëse ata kanë sukses, ata do të zbulojnë gjithçka.

“Meqenëse ajo histori është duke u aktivizuar tani, atëherë ndoshta është një dëshirë. Nëse shkatërrohet, atëherë unë do t’i tregoj të gjitha detajet, kështu që publiku le të gjykojë veprimet e mia dhe veprimet e demokratëve,” tha Abazovic.