Sat. Oct 23rd, 2021

Fushata, e nisur nga Qendra për Tranzicionin Demokratik (CDT) dhe Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) për të kundërshtuar dezinformimin në lidhje me vaksinën e koronavirusit dhe për të nxitur publikun të kërkojë këshilla për imunizim nga ekspertët sesa nga mediat sociale, gjithashtu adreson çështjen e nëse vaksinat përmbajnë përbërës dhe toksina kancerogjene.

Sipas CDT, në valën e keqinformimit në lidhje me vaksinat kundër kovidit, hasim pretendime se ato mund të shkaktojnë sëmundje të ndryshme – nga autoimune te kanceri, dhe se mund të lexohet çdo ditë se vaksinat përmbajnë substanca kancerogjene, toksina dhe të ngjashme. ..

Në videon e sotme, Milena Popović Samardžić nga Instituti i Shëndetit Publik flet nëse kjo është me të vërtetë kështu apo nëse bëhet fjalë për keqinformim dhe lajme të rreme.