Sat. Oct 23rd, 2021

Në Malin e Zi, 35.3 përqind e popullsisë së rritur janë vaksinuar me dozën e parë të vaksinës së koronavirusit deri më tani, dhe 31.9 përqind janë rivaksinuar.

Deri më tani, janë dhënë 307,080 doza të vaksinës së koronavirusit.

Doza e parë e vaksinës u mor nga 161,258 qytetarë ose 26 përqind, dhe e dyta nga 145,822 njerëz ose 23,5 përqind e popullsisë së përgjithshme.

Në Malin e Zi, 959 doza të para të vaksinave u dhanë në 24 orët e fundit, dhe 406 njerëz u rivaksinuan në atë periudhë.

Vaksinimi masiv kundër COVID 19 në Mal të Zi filloi në 4 maj.