36.8 përqind e popullsisë së rritur u vaksinuan

36.8 përqind e popullsisë së rritur u vaksinuan

Në Malin e Zi, doza e parë e vaksinës kundër Kovid-19 deri më tani ka vaksinuar 36.8 përqind të popullsisë së rritur, dhe rivaksinuar 32.6 përqind.

Deri më tani, janë dhënë 317.710 doza vaksine.

Doza e parë e vaksinës kundër Kovid-19 u mor nga 168.455 qytetarë ose 27.2 përqind, dhe e dyta nga 149.255 njerëz ose 24.1 përqind e popullsisë së përgjithshme.

Në Malin e Zi, 412 doza të para të vaksinave u dhanë në 24 orët e fundit, dhe në atë periudhë 253 njerëz u rivaksinuan.

Vaksinimi masiv kundër Kovid-19 në Mal të Zi filloi në 4 maj.

Covid-19 MALI I ZI